Ga naar hoofdinhoud

Waarom luchtgommen van gebinten van boerderijen?

Waarom luchtgommen van gebinten van boerderijen?

Boerderijen zijn een belangrijk onderdeel van onze Nederlandse geschiedenis en cultuur.

Veel van deze boerderijen hebben prachtige gebinten van eikenhout die de constructie van de boerderij ondersteunen. Deze gebinten zijn vaak honderden jaren oud en hebben een unieke uitstraling die bijdraagt aan de charme van de boerderij.

Maar na verloop van tijd kunnen deze gebinten door vervuiling en veroudering hun glans verliezen.

Gelukkig is er een oplossing: luchtgommen. Bij gommen.nl zijn we gespecialiseerd in het luchtgommen van houten objecten, waaronder gebinten van boerderijen.

Wat is luchtgommen precies?

Luchtgommen is een techniek waarbij een mengsel van lucht en een speciaal straalmiddel op het oppervlak wordt gespoten. Het resultaat is een gebint dat er weer als nieuw uitziet, maar nog steeds de authentieke uitstraling heeft die bij de boerderij past.

Luchtgommen van gebinten

Het luchtgommen van gebinten is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar heeft ook praktische voordelen. Door het verwijderen van de bovenste laag van het hout worden eventuele beschadigingen en rotplekken zichtbaar. Hierdoor kunnen deze tijdig worden gerepareerd, waardoor de levensduur van het gebint wordt verlengd. Bovendien zorgt het verwijderen van de bovenste laag ervoor dat het hout beter kan ademen en minder snel vocht opneemt.

Of je nu een stolpboerderij of een woonboerderij hebt, het luchtgommen van gebinten kan een grote impact hebben op de uitstraling van je boerderij. Het is een duurzame oplossing die ervoor zorgt dat het hout in goede conditie blijft en de authentieke uitstraling behoudt.

Bij gommen.nl hebben we jarenlange ervaring in het luchtgommen van houten objecten. We werken met de nieuwste technieken en materialen om het beste resultaat te bereiken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over het luchtgommen van gebinten van boerderijen.

Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden.
Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte aanvraag:
Marcel Veraart: 06 5580 7956
Joost van den Bosch: 06 2705 8160
Of mail ons: Klik hier